Hue, Hoi An, Nha Trang en Dalat
Door: jorien elbertsen
Blijf op de hoogte en volg Jorien
03 Mei 2012 | Vietnam, Hanoi
We zijn na Hanoi door gegaan naar Hue. Een prima ritje in de nachtbus, dus mijn ogen tussen het getoeter door lekker dicht gedaan.
In Hue zijn we 1 dagje gebleven, want de volgende dag zouden we al met de Hue-riders in twee dagen richting Hoi An.
Hue is een stad wat tijdens de vietnamoorlog zwaar beschadigd is. We wandelden door deze stad en zijn naar Tu Cam Thanh gelopen. Dit is de Verboden stad. Een complex waar je over kan lopen wat ooit priveterrein van de keizerlijke familie was. Prachtig om rond te lopen en indrukwekkend om te zien hoe alles weer wordt opgebouwd.
Het was alleen erg warm die dag (39 graden) dus we zijn daarna weer gauw de afkoeling gaan zoeken in het hostel.
De volgende ochtens stonden er om 8.00 uur 3 motoren klaar en werden onze beackpacks achterop gebonden. Achterop bij de Heu riders op de motor was voor mij een nieuwe ervaring. We zijn de eerste dag door de bergen, jungle en een stuk Ho Chin Minh trail gereden. Dit is een weg die tijdens de oorlog noord-Vietnam en zuid-Vietnam verbond. Via deze weg bevoorraadden het volksleger hun troepen. Deze weg is nu jammer genoeg een asfaltweg en je ziet maar aan weinig dingen dat deze weg vroeger zo belangrijk was. Achterop de motor heerlijk rondgekeken en soms 2 uur geen mens tegenkomen. Heel af en toe kwamen we langs een klein dorpje waar kinderen zwaaiend langs de weg stonden, prachtig! We sliepen in een prachtig hotel waar onze gidsen local eten voor ons bestelden...Heerlijk.
De tweede dag zijn we nog een stuk over de trail gereden, reden we door de bergen en moesten we met een pondje over (houten vlot met een motor). Daarna zagen we prachtig hoe rijst geoogst/gedroogd (op de snelweg zelfs) werd.
Voordat we Hoi An binnen reden maakten we nog een stop bij de My Son (tempelcomplex). My Son is gebouwd tussen de 4de en 12 eeuw en is een hindoestaanse heiligdom wat bestaat uit meer dan 79 gebouwen. Het zijn alleen nog maar ruines, dus we hebben onze fotoshoot gedaan en zijn daarna weer terug gegaan voor het laatste stuk achterop de motor.
In Hoi An aangekomen hadden we maar een ding te doen en dat was kleding laten maken. Daar staat deze stad namelijk bekend om. Ik heb een jurkje en een blazer laten maken. We mochten alles zelf uitzoeken, dus in de taxi naar een stoffenwinkel en daar uitkiezen welke je wilt...tussen al die verschillende honderden stoffen was dat niet al te makkelijk. Een dag later mochten we het gaan passen en zouden ze de kleding nog wat aanpassen waar nodig. Die eerste nacht niet helemaal rustig geslapen, hoe zou het er allemaal uit gaan zien..Na 1 keer aanpassen was het perfect en ben ik super blij met mijn eigen op maat gemaakte kleding. We hebben deze dagen heerlijk aan het strand gelegen, palmbomen, mooi strand, blauw water....WAUW!!! Dit had ik alleen nog maar op plaatjes gezien in tijdschriften. Verder hebben we Hoi An op de fiets verkend.
Na Hoi An hebben we meteen een nachtbus naar Nha Trang gepakt. Wat een nacht wat een nacht...wat een verschikkelijke nacht. Vietbnam heeft 3 dagen vakantie, dus de bus zat aardig vol. We snapten niet helemaal waarom iedereen naar binnen sprinten, maar toen wij geen vrije stoelen meer zagen, snapten we het wel....Uiteindelijk lag ik tussen de kotsende, roggelende en snurkende Vietnamesen. Ik was blij toen we de volgende ochtend aankwamen in Nha Trang.
We hebben ons goed vermnaakt op het strand en voor de volgende dag een tourtje geboekt, namelijk snorkelen. Dit was echt GEWELDIG. Ik heb nog nooit zulke mooie kleuren vissen gezien waar ik tussen zwom! Verder zagen we een grote blauwe zeester, prachtige koraal in verschillende kleuren en een zeepaardje. Ook mocht ik voor het eerst in mijn leven misschien 1 minuut met een duiker een meter naar beneden, maar dit was zo spannend en eng..
Gister zijn we aangekomen in Dalat. Ook hier hebben we gelijk naar activiteiten gezocht en gevonden! Vandaag hebben we een canyoning gedaan. Dit is dat je gaat abseilen van watervallen, natuurlijke glijbanen neemt (van rotsen afglijden), springen van rotsen..... oftewel een geweldige sportieve dag!!
Morgen gaan we met de mountainbike richting Mui Ne. Onderweg zullen we nog langs een waterval gaan en wat farms bezoeken.
Mui Ne is een surfparadijsje (lijkt mij wel wat) aan de oostkust en je hebt er prachtige zandduinen. Ik denk dat ik me hier weer goed ga vermaken.
03 Mei 2012 - 09:18
Gemma:
Super verhaal weer! -
03 Mei 2012 - 10:09
Lia:
Net even geskyped en nu je verslag gelezen. Weer volop genieten dus.
Succes met de komende acties:-)
Lia -
03 Mei 2012 - 12:32
Anita B:
jij laat met je leuke verslagen ons wel echt meegenieten(niet van de busreis).
Al op de helft zie ik .
Nog veel plezier daar en morgen in het surfparadijs -
03 Mei 2012 - 16:54
Annelein:
Wat een avonturen! GENIET! XXX -
03 Mei 2012 - 19:22
Mirja:
Heerlijk om je verhalen te lezen!
Blijf lekker genieten!!
X -
03 Mei 2012 - 20:14
Diana:
Helemaal geweldig -
04 Mei 2012 - 09:09
Christiaan:
Prachtig verhaal....vooral dat duiken, doodeng hahahahaha!!! -
04 Mei 2012 - 15:34
Marieke:
WOW!!!
Wat maak je toch een hoop mee!!
Dat canyoning lijkt me echt super!!
Op sommige dingen ben ik niet bepaald jaloers, maar andere dingen zou ik ook wel willen meemaken:D:D
Havee fun meiss!!
Liefss -
04 Mei 2012 - 19:49
Wietske:
Gaaaaf!!! Superleuk dat je ook nog gaat fietsen!! :) Heel veel plezier! -
06 Mei 2012 - 19:33
Paul En Fieke:
Wat een aaneenschakeling van belevenissen, erg leuk om te lezen en zo mee te genieten.
Houden jullie bij hoeveel verschillende vervoersmiddelen jullie gebruiken?
groetjes vanuit Heino -
07 Mei 2012 - 19:30
Lia:
Die foto's van de canyoning zijn wel erg stoer Jo.
Zo heftig hebben wij het niet gehad in Frankrijk, die glijbaan is echt tof:-) -
13 Mei 2012 - 13:58
Dick Hein:
Hoi Jorien,
Ik heb afgelopen vrijdag de foto's laten zien van jouw reis. De aaah's en oooohs waren niet van de lucht. Erg leuk om te zien.
Ik weet niet of je dit ziet/leest. Ik weet niet goed hoe het werkt......
Dick