Chang Mai en Pai - Reisverslag uit Pai, Thailand van Jorien Elbertsen - WaarBenJij.nu Chang Mai en Pai - Reisverslag uit Pai, Thailand van Jorien Elbertsen - WaarBenJij.nu

Chang Mai en Pai

Door: jorienelbertsen

Blijf op de hoogte en volg Jorien

19 Maart 2012 | Thailand, Pai

De eerste dag in Chaing Mai hebbben we eerst een beetje uitgeslapen.We waren erg moe van de afgelopen dagen..na een heerlijk yogurt met musli ontbijt hebben we fietsen gehuurd om de stad een beetje beter te ontdekken. Met een kaartje (waar ik weinig van snapte) op de fiets en je raadt het al....Jorien was al snel de weg kwijt. alle straten lijken op elkaar en op een gegeven moment tikte er een Thai op mijn schouder, waar ik heen moest. Samen keken we naar de kaart en ja hoor, k dacht dat k ongeveer aan de andere kant was. Hij zei dat het beter was dat we niet op deze weg fietsten, het was look al like een snelweg..Hmm wij snel omkeren..door de smalle straten en weer de weg kwijt. Na 1.5 uur fietsen, kwamen we bij punt 1 uit...gevonden! We hebben die middag gelijk een 2-daagse geboekt voor later deze week en daarna rennen naar het hotel. Het was pik zwart en er kwam een wind opzetten niet normaal... Zand door de lucht en heel Chaing Mai lag stil. Een fikse regenbui van 45 min, geen stroom en een hoop lol met z'n allen onder een afdak. Binnen zittenhad toch geen zin, want het was veels te donker daar. Na het eten richting the Night Market, super leuk! en daarna terug naar hjotel waar ik voor het eerst met wien/papa/mama ging skypen. zo ver weg en zo dichtbij. Leuk dat Gemma ook even langs kwam en ik haar ook even zag!!

We zijn de volgende dag vroeg op gestaan om met de fietsen nog wat tempels te bekijken. Dit keer wel een goede route genomen. In de tempels van alles gezien...mooie boeda's, een soort 'preek'. Na 5 tempels hadden we het wel gezien en hebben we de fietsen weer ingeleverd. In de middag ghadden we zin om even niks te doen, maar op de hotelkamer leek mij dit niks. Dus zijn we opzoek gegaan naar een hotel met een zwembad. Na 1 uur lopen het hotel gevonden en ook een zwembad voor ons alleen...HEERLIJK!! Kaarten geschreven en gepost...ik ben benieuwd wanneer die aankomen. Let me know.

De volgende dag om 7 uur de wekker. Vandaag gingen we de 2daagse doen. Ik had slecht geslapen en wat last van mijn buik. Spanning of iets zal het geweest zijn. na een stevig ontbijt werden we opgehaald (half uur later,maar dat is normaal). Viia de vlindertuinstop (10 dezelfde zwarte vlinders) door naar een pittige bergwandeling. Ik ben wel wat gewend in de bergen, dus dacht dat het wel moest lukken, nou...pff in deze hitte zo veel omhoog...kapot gingen we! Maar we waren met een groep van 14 en kim en ik liepen toch wel bij de voorste groep, dus vonden onszelf erg knap :) Na 2.5 uur wandelen,rode gezichten, doorweekte kleding en als je een moment stil stond, honderde vliegen om je heen kwamen we aan bij het olifanten kamp. Gelijk moesten we de olifanten op om een tripje te maken. In vond het eerst zielig. Zo'n baasje op zijn kop en maar lopen...waarom zit ik hierop? om het een keer mee te maken. boven op de berg mochten de olifanten even vrij riondwandelen en zat het baasje op een steen een sigaret te roken. Nadat hij de olifant weer riep, kwam deze gelijk naar hem toe, gaf hem een poot en zijn baasje zat weer bovenop hem. We merkten al snel dat deze olifanten goed verzorgd werden en fijn met hun baasje omgingen...geen stokken met punten in de olifanten.

Met al die verschillende nationaliteiten een geweldige avond gehad met drank, kampvuur en een hoop lol!!

De volgende ochtend mochten we de olifanten wassen en met ze zwemmen. Ik ging gelijk het water in en het was erg bijzonder om dit te doen. Water alle kanten op!! Daarna was het tijd voor een douche,want stinken dat we deden...hahah

Na dit avontuur richting de waterval, waar de mannen zich uitleefde bij een glijbaan (van de steen). Waar vermaakte ons in een watertje met de meiden ;). We kregen daar weer een lunch, zakje met noodles erin, die we met stokjes opaten. Het raften wat we daarna gingen doen was een lachentje. We zaten meer op de stenen vast door een te lage waterstand dan dat we in de boot moesten duiken voor de grote waterversnellingen. We moesten dus bij de heftigste waterval ook gelijk de boot in duiken. Daarna nog even op een bamboefloat, waar ik we 10 min op dreven. Dat was het raftavontuur. Weer erg gelachen, maar dit doe ik liever in Zwitserland of Afrika...Na weer een warme douch in het hotel was deze 2daagse alweer voorbij.

deze avond nog met de mensen van de 2daagse gegeten en wezen stappen. Een erge gezellige avond en het idee dat we morgen weer verder gaan, maakt ons een beetje sip. Maar bij reizen hoort dit, komen en weer gaan op het hoogtepunt.

Gister om 11 uur werden we opgehaald bij het hotel om met een busje richting Pai te gaan. Een hippy dorp zoals vele zeggen...heel veel relaxe en genieten. Wij waren erg benieuwd. Na 3 uur door de bergen te rijden met haarspeldbochten, misselijk en ontzettend veel smok kwamen we aan in Pai. Na het vinden van het hostel gelijk maar een rondje lopen in het stadje. Erg stil, rustig en weineig mensen...is dit leuk?? Nadat we 2 ned. meisje ontmoeten en die vertelde dat het leven pas 's avonds op gang kwam, kregen we een beter beeld. Gisteravond was dan ook weer helemaal anders. Op straat allemaal kleuren, hippy kleding (we voelen ons wel een beetje anders) en vriendelijke mensen. Bij een cafe met live muziek gaan zitten, waar iedereen omstebeurt zijn eigen lied mocht zingen of gitaar speelden. Voor iedereen wordt even hard geklapt, een geweldige sfeer. Hier twee geweldige Nederlandse mensen ontmoet. Dochter was met moeder op vakantie (dochter reist al 3 jaar de wereld rond). Steeds komt ze terug in dit stadje en moest dit aan haar moeder showen. Met deze mensen nog naar een andere kroeg en gezellig bij een kampvuur gezeten. Een dag die heel anders verliep dan ik die middag had gedacht. Vandaag van hostel verwisseld, want we kunnen goedkoper zitten..dus dat doen we dan. De komende dagen zijn we nog hier en dan zullen we doorreizen naar Chaing Rai.

Veel liefs Jorien

• 19 Maart 2012 - 07:28

Bianca:

Jeetje Jorien, wat heb jij het slecht
    ;-). Klinkt zo gaaf allemaal en die foto`s zijn leuk!
    Have fun!
    X, en in de Bilt alles goed. Wij hebben ook heus zon ;-)

• 19 Maart 2012 - 08:08

Lia:

Nou Jo, na het skypen, wat erg bijzonder was, lees ik uit jouw verhaal dat de 2 daagse helemaal aan je verwachtingen heeft voldaan.
    We hebben Pai via google gezocht en niet gevonden. Nog maar eens proberen, want de Flower Power spreekt ons wel aan:-)
    Geniet er maar weer van en tot de volgende "happening"!

• 19 Maart 2012 - 09:07

Anouk:

Vet Jorien! Als in Chiang Rai een oude man genaamd Nui je aanspreekt als gids, hij is tof! Zeker met hem meegaan!

Haha dat raften had ik ook gedaan, is echt niet zo leuk he! hahaha wij zijn teveel gewend ;)

• 19 Maart 2012 - 10:24

Joan Houtenbrink:

Leuk die verhalen. Ik geniet met jullie mee! Leuke foto's, vooral die met de olifanten. Wat een mooie tempel zeg!Heel veel plezier en ik zie je volgende verhaal met spanning tegemoet.
    Joan.

• 19 Maart 2012 - 13:34

Esther:

Wat gaaf weer Jo! Ik heb in de buurt van chiang mai geloof ik diezelfde tocht gedaan. Was dat wandelen naar een of andere bloem die niet in bloei was? ik had wel een andere olifantenorganisatie want bij ons helaas wel de stokken met punten en bloed achter de oren van de olifanten. Op dat moment besloten dat ik nooit meer op de rug van een olifant zou klimmen. Gelukkig worden ze bij jullie een stuk beter verzorgd! Jammer dat het raften niet veel voorstelde, dat kan zo leuk zijn! En bedankt voor de felicitaties via skype (kreeg het door van gemma!). Enjoy maar weer!

Liefs, es

P.s. stephanie al tegengekomen? Die volgt echt vrijwel dezelfde route als jullie! Ik krijg steeds eerst een bericht van jou en twee dagen later bijna een kopie van haar. Echt grappig! :)

• 19 Maart 2012 - 14:05

Jorien:

Leuk dat jullie zo reageren op de verhalen!!! Super leuk om te lezen. Ja Esther, ik wist het beter dan Gemma ;) hihi. Ik was alleen wat te vroeg. Nee, ik ben er nog niet tegengekomen.. wie weet, ik houd het in mijn achterhoofd.
    Mam..morgen 17 uur skype he! Anouk, we gaan hem zoeken :) en doen hem de groetjes

• 19 Maart 2012 - 20:39

Harriëtte:

Hoi Jorien!
    Wat een heerlijke verhalen om te lezen! Ben echt een beetje jaloers.....
    Geniet maar lekker van al dat moois en gezelligs!!!!

• 20 Maart 2012 - 16:08

Anniek:

Jorien, wat een mooie belevenissen weer en super leuk die foto's erbij! Veel plezier bij het volgende avontuur!

• 20 Maart 2012 - 20:10

Ilse:

Hi lieve jorien! Wat klinken jullie avonturen allemaal gaaf zeg! Heel erg leuk om te lezen, dus zet er maar vaak een verhaaltje op! Veel plezier! Dikke kus!

• 21 Maart 2012 - 20:01

Marieke:

Zoooo dan ik wil ook op een olifant rijden!!
    Dat raftavontuur klinkt heftig genoeg voor mij;) maar miss voor jou niet, haha!
    Leuk om foto's te zien!!
    Niceeee genieten!!

Liefss

• 22 Maart 2012 - 11:33

Toos En Albert:

Je kaart vandaag de 22 maart ontvangen. Ben altijd heel blij als ik iets van je hoor of zie. Vond het Skypen met jou erg fijn. Kon ik je zien en horen! Zo ver weg en op dat moment zo dichtbij. Jammer voor je dat je zo'n last van je buik had. Is dat weer over? Ik hoop het wel voor jou. Wij hopen dat jij een Kim nog heel veel mooie uitdagingen en avonturen gaan beleven. Weet dat ik heeeeeel veel van je hou. Knuffel en dikke kus Toos en Albert